Co stojí za to vědět o gastro termoskách?

2024-04-10
Co stojí za to vědět o  gastro termoskách?

Cateringové přenosné termosky jsou jedním z nejčastěji poptávaných produktů našich zákazníků. Zájem o tento typ zařízení samozřejmě stoupá s poklesem teplot za okny, ale rozhodně se nejedná o tzv. sezónní produkt. Termosky se skvěle hodí k udržení teploty teplých i zemitých pokrmů a nápojů. Nabízíme celou řadu různých typů termosek - od těch nejmenších až po ty opravdu velké, s kolečky i na přenášení.

Termosky pro gastronomii lze rozdělit do tří hlavních skupin: catheringové přepravní termosky, konferenční termosky a izolované nádoby.

Cateringové přepravní termosky jsou ideální pro uchovávání a přepravu tekutých potravin (např. polévek a omáček), polotekutých potravin (např. gulášů, masa v omáčce atd.) nebo horkých a studených nápojů. Tyto typy termosek mají obvykle objem od 5 do 50 litrů, takže je lze velmi snadno přizpůsobit velikosti a potřebám jakéhokoli stravovacího zařízení. V závislosti na modelu mohou být termosky vyrobeny z nerezové oceli, lakované oceli nebo vysoce odolného plastu. Některé termosky jsou navíc vybaveny vypouštěcím kohoutkem pro snadné použití. Některé modely přepravních termosek nabízejí možnost stohování do sloupků, což šetří místo a zavádí větší pořádek při přepravě.
Konferenční termosky jsou ideální pro podávání kávy, čaje a dalších nápojů. Nejčastěji se volí pro bufety, konferenční a banketové sály a také pro cateringové společnosti. Široká škála objemů umožňuje zvolit správnou velikost termosky podle individuálních potřeb provozovny. Konferenční termosky mohou být vybaveny různými výdejními systémy (např. tlačítkem nebo pumpičkou dávkující nápoj).

 

 

Neméně zajímavým a oblíbeným řešením jsou izolované nádoby vyrobené z plastu zvaného pyocelan. Tyto nádoby jsou určeny ke skladování a přepravě teplých a studených výrobků, jakož i mražených výrobků. Tyto nádoby jsou schváleny pro přímý styk s potravinami, což znamená, že do nich lze přímo vkládat výrobky. Izolované nádoby jsou obvykle přizpůsobeny velikosti GN kontejnerů, což dále usnadňuje přepravu hotových jídel. Jejich další výhodou je možnost stohování a mytí a opaření.

Co byste měli zohlednit při výběru správné termosky?
- Typ potravin: Nejprve zvažme, na jaký typ jídla termosku potřebujete. Tekuté produkty, jako jsou všechny druhy polévek a nápojů, by měly být přepravovány ve speciálních přepravních termoskách (obvykle ocelových) s těsněním a silnými nástavci. Pevné výrobky lze přepravovat ve speciálních izolovaných nádobách, "kufrech" nebo větších termoskách umístěných obvykle na kolečkách.
- Konstrukce termosek: Konstrukce a tvar termosky se dobře hodí k typu přepravovaných potravin. Pokud například chcete dobře izolovat, měli byste zvolit termosku se silnými stěnami. Pokud chcete mít pořádek a ušetřit místo, hledejte termosky, které lze skládat do sloupků. Pokud chcete přepravovat nápoje, jsou dobrým řešením termosky s kohoutky. Před nákupem doporučujeme pečlivě si přečíst popis výrobku.
- Místo použití: Zvažte podmínky, ve kterých bude termoska používána. Pokud plánujete podávat nápoje v malém množství v restauraci nebo zasedací místnosti, pak je vhodnou volbou konferenční termoska. Pokud naopak chcete převážet jídlo ve větším množství nebo ho podávat mimo provozovnu, pak jsou nejlepším řešením přepravní termosky nebo izolované nádoby.


tepelne izolovana nadoba gn 1/1

Skladování a přeprava potravin je v profesionálním stravování velmi důležitým aspektem. Jsou ideální všude tam, kde je důležitá teplota potravin a bezpečnost přepravy. Existuje mnoho modelů termosek, díky čemuž jsou velmi dobře přizpůsobitelné individuálním potřebám. Doporučujeme

Doporučen

pixel